Designers

Acer Design A/S - Justus Kolberg, Erik Simonsen

Acer Design blev etableret i 1973 af Erik Simonsen som en selvstændig tegnestue og har i dag associerede afdelinger i København og Hamburg. Virksomheden bygger på solide traditioner med en åben og innovativ udvikling.

Acer Design beskæftiger sig med kreative og innovative designløsninger for mange virksomheder nationalt og internationalt. Teamet består af en større gruppe af engagerede medarbejdere af bl.a. arkitekter, designere, grafisk designere, ingeniører, tekniske tegnere samt værktøjsmagere. Holdet er en god blanding af nyuddannede energiske unge mennesker med stor drivkraft sammen med erfarne medarbejdere med stor knowhow og viden.

www.acer-design.dk

Blum & Balle A/S

Henrik Blum (f. 1960, Danmark) og Rune Balle Olesen (f. 1957, Danmark)

Blum og Balle er begge uddannede industridesignere ved Danmarks Designskole. Balle Olesen er desuden uddannet sølvsmed hos George Jensen. Siden 1996 har Henrik og Rune tilsammet haft designfirmaet Blum & Balle. Deres arbejdsmetode udmærker sig ved, at de begge gerne arbejder i et team bestående af flere kompetencer – fx tekniske specialister, men også med mere bløde værdier som human factor-specialister og informationspsykologer.

Designteamet har designet produkter og designløsninger for virksomheder som Delite Aps, Hamlet Danish Design A/S, JM Glass Lda og Belcom Inc.

Blum og Balle har designet Ultima klapbord, kantinestolen Cameo og stoleserierne 200, 600 og 1200 for RBM. Alle møbler er lysende eksempler på, hvordan funktion og form går op i en højere enhed.

www.blum-balle.dk

Harrit & Sørensen A/S

Thomas Harrit (Danmark) og Nicolai Sørensen (Danmark)

Harrit og Sørensen er to succesfulde industridesignere, begge uddannet ved Danmarks Designskole. Siden 1993 har de sammen haft designbureauet Harrit & Sørensen A/S. Designteamet har allerede flere succeser bag sig. Deres første produktsucces blev Knagerækken KNAX. Også den tekniske trafikløsning ”Greenlight” fik stor succes og blev belønnet med ”Den Danske Designpris” i 2000.

Siden 2007 samarbejder RBM med Harrit og Sørensen. Et samarbejde, som udvider begrebet og rammerne for kontormøbler.

Harrit og Sørensen har designet den ny produktserie Sweap for RBM. Bord, sofa og lænestole i nye tankebaner. Men med høj komfort og bred funktion.

www.harrit-sorensen.dk

Krijn Hamelink

Krijn Hamelink (f. 1947, Holland)

Hamelink er en veletableret designer med flere internationale succeser. Han er uddannet ved Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam og har siden været ansat på designbureauet Kho Liang le. Gennem tredive år har Krijn designet møbler for RBM, bl.a. stolen Arena, som har modtaget GIO Awards.

Samarbejdet mellem RBM og Hamelink har resulteret i både udmærkelser, designpriser og flotte salgstal. Og frem for alt i mange tilfredse kunder.

Krijn Hamelink har også tegnet Combo X og XS for RBM. Smart design, som tager udgangspunkt i brugeren og ikke omvendt.
 

Marius Sveen og Ørjan Djønne, Bare møbler

Marius er ved siden Bare Møbler kører en tegnestue sammen med sin kæreste. De arbejder med møbler, tekstiler, produkter og interiør.

Ørjan arbejder som lærer og underviser ved den indvendige undersøgelse ved Norges Kreative Fagskole i Bergen. Han har også arbejdet med forskellige opgaver inden for interiør arkitektur og produktdesign i tæt samarbejde med tegnestuen Haltenbanken.

www.baremobler.no

Tias Eckhoff

Thias Eckhoff (f. 1926, Norge)

Eckhof er en alsidig designer og ophavsmand til flere kendte designklassikere. Uddannet keramiker ved Statens Håndværks- og Kunstindustriskole i Norge. Eckhoff har arbejdet med mange materialer gennem årene og designet alt fra porcelæn, nøgler og bestik til møbler. Flere af hans arbejder har vundet priser, bl.a. Lunningprisen, Jacobprisen og Klassikerprisen.

Stabelstolen Ana, som Eckhoff tegnede for RBM i 1980, er blevet fremstillet i millioner af eksemplarer siden. Andre succesfulde produkter signeret Eckhoff er fx sølvbestikket for George Jensen og nøglerne for TrioWing.

Ud over stolen Ana har Thias Eckhoff også designet stolen Bella for RBM. Begge stole er fysiske beviser på, at godt design er tidløst.