RBM

Om RBM - Virksomhed

RBM indgår i Scandinavian Business Seating, Skandinaviens førende koncern inden for design og fremstilling af kontorstole og siddeløsninger til private og offentlige kontormiljøer. Koncernen ejer de skandinaviske mærker HÅG, RBM og RH, der arbejder sammen om at virkeliggøre koncernens vision: "Gør verden til et bedre sted at sidde".

Virksomheden er hjemmehørende i Norge, Sverige og Danmark. Hovedkontoret ligger i Oslo. Virksomheden har mere end 470 ansatte og havde en omsætning på cirka NOK 1.003 millioner i 2013.


Historie - RBM med rødder i Danmark
Virksomheden Rabami (RBM) blev grundlagt i 1975.

I 1998 købte RBM firmaet Smithco Line, som fremstiller restaurations- og konferencemøbler, og byggede en ny fabrik og showroom i Vissenbjerg på Fyn i Danmark. Her udvidede vi vores sortiment, samtidig med at vi bibeholdt fokus på det enkle. Et år senere fusionerede vi firmaerne i RBM Group A/S. Virksomheden voksede gennem købet af projektmøbelfabrikken CAR i Holland i 2002. Samme år samledes alle aktiviteter i bare en virksomhed – RBM A/S.

I 2004 køber RBM A/S det norske firma STÅL OG STIL, som fremstiller kontorstole. I 2006 flyttes al produktion til Fjerritslev i Danmark da det svenske investeringsselskab Ratos køber 100 % af aktierne i RBM og det svenske RH Form. I 2007 bliver endnu en norsk kontorstolsproducent, HÅG, lagt til Ratoskoncernen. Virksomheden er grundlagt i juni 2007 og ændrede navn til Scandinavian Business Seating i efteråret 2008 efter en integrations- og konsolideringsproces i 2007 mellem virksomhederne HÅG, RH Form og RBM. Scandinavian Business Seating har solide ejere i ryggen, private equity investment-virksomhed Triton. For yderligere information: www.triton-partners.com

Danske møbler, i Sverige
Scandinavian Business Seating flyttede produktionen af RBM’s produkter fra Danmark til Sverige i 2009. Fabrikken ligger nu i Nässjö i Småland, i det svenske møbelrige. Den danske sjæl i varemærket RBM, med en lang historie af møbeldesign, passer som hånd i handske med den svenske og smålandske tradition for møbelproduktion. Det bliver det bedste fra to verdener.