Spørgsmål og svar

Spørgsmål: Hvorfor bærer Scandinavian Business Seating ikke den europæiske "blomst" Ecolabel?

Svar: Ecolabels certificeringsportefølje omfatter en lang række produkter, men der findes ikke nogen gruppecertificering for kategorien arbejdsstole. Miljømærkningen gælder kun for brug af træværk og tekstiler i møbler. Virksomheder betaler mange penge for at få certificeret deres produkter og kan opnå ret til at benytte EU-blomsten blot ved at bruge miljøvenligt papir i deres printere. Når de først har kvalificeret sig til EU-blomsten, kan de stolt vise den frem på deres hjemmesider og dermed give det indtryk, at mærket også gælder deres produkter. Dette kaldes "greenwashing" og har til formål at vildlede kunden. Vi har valgt at være fuldstændig åbne om alle aspekter af vores aktiviteter, idet de alle sammen påvirker miljøet.

RBM, der indgår i Scandinavian Business Seating, arbejder løbende på at forbedre sine miljøresultater. Mange produkter opfylder i forvejen standarder, der er strengere end de fleste certificeringer. RBM er holdt op med at benytte lim i de fleste af sine stolemodeller. Til aspekterne hører udskiftelige betræk, udvalgte forhandlere og mange flere, der tilsikrer konstante miljøforbedringer.

Spørgsmål: Hvis I har produkter, der overopfylder de nationale certificeringskriterier, hvorfor sørger I så ikke for at bestå samtlige certificeringerne?

Svar: (for alle produkter)
Vi mener, det er vigtigt at fokusere på de store internationale certificeringssystemer. Der findes en hel jungle af certificeringssystemer på verdensplan, og mange af dem vedrører de samme aspekter. Vores 5/3-princip omfatter alle de aspekter, der benyttes internationalt, så hvorfor gøre det unødigt kompliceret?
 

Spørgsmål: Jeres produkter hævdes at overopfylde vugge til vugge-standarden. Hvorfor har I så ikke opnået denne certificering?

Svar: Certificeringen bedømmer tre centrale områder:

  1. Materialekemi – Hvilke kemikalier benyttes der i materialerne? Specificeres de? Er der tale om de sikreste på markedet?
  2. Adskillelse – Kan produktet skilles ad efter endt levetid? Kan det derefter regenereres?
  3. Regenerering - Indgår der regenererede materialer i produktet?

Der er her tale om to af vores fem fokusområder for bidrag til et bedre miljø. En ting, som denne certificering imidlertid ikke medtager, er energiforbruget til transport og håndtering. Eftersom Scandinavian Business Seating medtager disse aspekter, siger vi, at vi "overopfylder vugge til vugge-standarden".